Το παλιότερο κόλπο mind-control

Το σημαντικότερο κόλπο όλων εκείνων που προσπαθούν να ελέγξουν την ανθρωπότητα από το παρασκήνιο είναι το παλιό κόλπο του «πες-πες».

Ο δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, ο άνθρωπος που τα ψέματά του πίστεψε ένας ολόκληρος λαός εκατομμυρίων, ο μέγας αυτός δάσκαλος του ψέματος και άρχοντας της φημολογίας, ο πραγματικός μάγος που έπαιζε στα δάχτυλα τη μαγική τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού των «νοητικών οντοτήτων», των memes, το έλεγε ξεκάθαρα:

Η πιο ευφυής τεχνική προπαγάνδας δεν θα έχει επιτυχία εκτός κι αν υπακούει συνέχεια σε μια βασική αρχή: Πρέπει να περιορίζεται σε λίγες, στοιχειώδεις ιδέες και να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά».

Πόσα πράγματα πιστέψαμε ότι είναι αναντίρρητες αλήθειες, επειδή μας τα είπαν ξανά και ξανά… σκεφτείτε τα.

Όλες μας σχεδόν οι πεποιθήσεις είναι προϊόντα επανάληψης και όχι έρευνας ή προβληματισμού…

 • Πιστεύετε π.χ. στην παντοδυναμία των Μασόνων; Το ψάξατε; Μάλλον όχι, απλώς το ακούσατε από «πολλές πηγές» και κάποια στιγμή αρχίσατε να το επαναλαμβάνετε και εσείς.
 • Πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τα μυστικά της τηλεπάθειας και της τηλεκίνησης και όλων αυτών των θαυμαστών ικανοτήτων που υποτίθεται ότι κάποιοι κατέχουν; Το ψάξατε; Μάλλον όχι, το ακούσατε απλώς από «πολλές πηγές».
 • Πιστεύετε ότι «τα πάντα δουλεύουν με μέσον»; Το ψάξατε; Όχι, απλώς το ακούσατε από πολλές πηγές και το επαναλάβατε… και στο τέλος αρχίσατε να ψάχνετε και εσείς για μέσον.

Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον βελτίωσε το ρητό του Γκέμπελς και το έκανε «Ό,τι σου λέω τρεις φορές είναι αλήθεια».

 

Γιατί λέω «βελτίωσε»; Γιατί πραγματικά πλησίασε με αυτό πολύ καλύτερα το τι συμβαίνει πραγματικά, τουλάχιστον για την εποχή που το είπε, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (θα εξηγήσω παρακάτω γιατί το περιορίζω στην εποχή εκείνη).

 

Ο Γουίλσον με αυτό το ρητό αναφέρεται στη δύναμη της φημολογίας. Και ήξερε ότι δεν χρειάζεται ολόκληρο «υπουργείο προπαγάνδας» για να κατασκευάσεις έναν νοητικό ιό.

Φτάνει να κατασκευάσεις έξυπνα αυτό τον ιό και να τον «φυτέψεις» στα σωστά σημεία, χρησιμοποιώντας, ει δυνατόν, «γόνιμο έδαφος».

Αν ο νοητικός ιός είναι καλοφτιαγμένος, φτάνουν 3 φορές να τον πεις, δεν χρειάζονται 1003, και κάποιοι ανόητοι θα τον πιστέψουν και θα αρχίσουν να τον διαδίδουν από μόνοι τους…

Σκεφτείτε τα διάφορα ψέματα που έχουν φυτευθεί στο μυαλό μας, εκμεταλλευόμενα το γόνιμο έδαφος των αναγκών μας, των ελπίδων μας, της ανοησίας μας, της έλλειψης ενημέρωσης και γνώσης…

 

Σ’ αυτό το κειμενάκι όμως θέλω να πω ότι βλέπω με μεγάλη μου χαρά, πώς όλα αυτά μοιάζουν να φτάνουν σε ένα τέλος.

Το μαγικό κολπάκι του «πες-πες» αρχίζει πλέον να μην πιάνει και πολλές από τις νοητικές οντότητες που μας παγίδευαν επί πολλά χρόνια αρχίζουν να πεθαίνουν.

 

Πεθαίνουν άραγε εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους; Ή μήπως εξαιτίας του νέου κυνισμού και της ιδεολογικής απομυθοποίησης που συμβαίνει στην εποχή μας;

Ή μήπως γιατί καμιά φήμη δεν μπορεί να επιβιώσει όταν περνά από τα «40 κύματα» της υπερ-πληροφοριακής μας εποχής, στην οποία σχεδόν τα πάντα μπορούν εύκολα να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν;

 

Όλα αυτά ισχύουν εξίσου. Όμως σημασία έχει ότι πεθαίνουν. Πεθαίνουν οι νοητικοί ιοί όπως η παντοδυναμία διάφορων παράξενων οργανώσεων, πεθαίνουν τα μεταφυσικά ψέματα που υποτίθεται ότι δίνουν ισχύ σε διάφορες επικίνδυνες και βασισμένες στο γκεμπελικό δόγμα πολιτικές πεποιθήσεις όπως ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, πεθαίνουν οι «πολιτικά ορθές» και υποτίθεται «επιστημονικές» ανοησίες που εξυπηρετούσαν συμφέροντα εταιρειών και κυβερνήσεων. Και αν δεν πεθαίνουν μόνα τους, πεθαίνουν γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο πολλών ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να «απεντομώσουν» το ανθρώπινο μυαλό…

 

Αυτός είναι ο σκοπός του antidogma.gr. Να βρούμε τα νοητικά έντομα που έχουν κάνει φωλιά μέσα στο κεφάλι μας, και να τα ξηλώσουμε μια και καλή.

Όχι να τα «αποσιωπήσουμε», όπως κάνουν μερικοί, ούτε να βάλουμε στη θέση τους διάφορα νέα ζιζάνια, εξίσου ψεύτικα με τα προηγούμενα.

 

Αλλά να δούμε με ανοιχτά μάτια τι είναι αυτό που πιστεύουμε, γιατί το πιστεύουμε, και να καταλάβουμε αν κάνουμε καλά που το πιστεύουμε…

2 Σχόλια

 • Aquarius

  Καλά, αυτά μας πειράζουν;
  * Πιστεύετε π.χ. στην παντοδυναμία των Μασόνων;
  -Τι κι αν κάποιοι το πιστεύουν, πόσο επηρεάζει αυτό την ζωή όλων μας; Όσο και το ότι κάποιοι πιστεύουν στον σεϊτάν χαν ή/και σε πράσινα ανθρωπάκια, όσο και το ότι κάποια στελέχη των ελευθεροτεκτόνων πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, ως ελευθεροι τέκτονες εννοώ!
  – Οι Περιπτώσεις αυτές μόνο γέλιο βγάζουν.
  -Αλλά η πίστη του μισού πληθυσμού του πλανήτη στην παρθενία της μητέρας του Ιησού, όπως και στην απόλυτη σοφία του Αλλάχ, είναι πρόβλημα σε σχέση με το μέγεθος το πληθυσμιακό και την συμπεριφορά που παράγει.

  * Πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τα μυστικά της τηλεπάθειας και της τηλεκίνησης και όλων αυτών των θαυμαστών ικανοτήτων που υποτίθεται ότι κάποιοι κατέχουν;
  -Τώρα τι να πούμε για αυτά που είναι τόσο σημαντικά που ο πληθυσμός τουλάχιστον της Ευρώπης κοιμάται και ξυπνάει με αυτόν τον προβληματισμό:
  -ποιοι κατέχουν την τηλεκίνηση και μας το κρύβουν;
  -Όχι Βέβαια με τον προβληματισμό; ποιοί αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!

  * Πιστεύετε ότι «τα πάντα δουλεύουν με μέσον»;
  -Ελάτε τώρα, είναι βέβαιον ότι κάποιες μηχανές δεν δουλεύουν με μέσον, δουλεύουν χωρίς μέσον.
  -Αλλά, όλοι μας και όταν λέω όλοι μας το εννοώ δεχθήκαμε βοήθεια κάποια στιγμή, σε σημαντικά ή/και ασήμαντα στην πορεία του χρόνου επειδή είχαμε κάποιον γνωστό στην κατάλληλη θέση σε θέμα που μας αφορούσε!
  -Το πρόβλημα είναι στην διατύπωση: ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

  Διάγνωση (ποιά είναι η προκείμενη διεργασία):Distraction.
  Distraction is the diversion of attention of an individual or group from the chosen object of attention onto the source of distraction. Distraction is caused by one of the following: lack of ability to pay attention; lack of interest in the object of attention; greater interest in something other than the object of attention; or the great intensity, novelty or attractiveness of something other than the object of attention. Distractions come from both external sources (physical stimuli through the five senses), or internal sources (thought, emotion, fantasies, physical urges). Divided attention, as in multitasking, could also be considered as distraction in situations requiring full attention on a single object (e.g. sports, academic tests, performance).

  Distraction is a major cause of procrastination, though it is possible to be diligent and still diverted from what is valuable. According to philosopher Damon Young, distraction is chiefly an inability to identify, attend to or attain what is valuable, even when we are hard-working or content.

  In works of fiction, distraction is often used as a source of comedy, whether the amusement comes from the gullibility of those distracted or the strangeness of whatever is utilized to create the distraction.
  (μετεφράστε το εσείς με την βοήθεια ενός μασσόνου και ενός τηλεπαθητικού, έστω χωρίς μέσον)

 • Aquarius

  Τι ήθελα να πώ;
  Κάλυψη, απόκρυψη, παραλλαγή, αντιπερισπασμός.
  Πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούνται παντού, βεβαίως και στην διαχείριση της πληροφορίας.
  Η επανάληψη (ισχυρή τεχνική βεβαίως) έπεται αυτών, η πλέον δύσκολη στην αναγνώριση ή τον υποψιασμό είναι ο αντιπερισπασμός.
  Πρόκειται για την σχεδιασμένη και μεθοδευμένη στροφή και εστίαση της προσοχής του θύματος (κοινού αν θέλουμε) σε ασήμαντα για να μήν πάρει είδηση ή για να μήν δώσει επαρκή σημασία σέ σημαντικά.
  Αφού γίνει αυτό αρχίζει η επανάληψη.
  Ας βρούμε τα νοητικά έντομα που έχουν κάνει φωλιά μέσα στο κεφάλι μας, και να τα ξηλώσουμε μια και καλή.
  Όχι να τα «αποσιωπήσουμε», όπως κάνουν μερικοί, ούτε να βάλουμε στη θέση τους διάφορα νέα ζιζάνια, εξίσου ψεύτικα με τα προηγούμενα.
  Αλλά να δούμε με ανοιχτά μάτια τι είναι αυτό που πιστεύουμε, γιατί το πιστεύουμε, και να καταλάβουμε αν κάνουμε καλά που το πιστεύουμε…
  Οι δέσμιοι «νοητικών εντόμων» (παγιδευμένοι ή απλώς ηλίθιοι) πάντα πιστεύουν και (προσέξτε το αυτό) αναφέρονται συνεχώς σε σκιώδεις εχθρούς: βεελζβούλιδες, μασσόνους, ναζί, εξωγήινους, 007, 008, 000, ΘΒ, στάζι, CIA, ΜΙΑ κ.λπ. Αλλά αν και τι αληθεύει; σε τι ποσοστό; πως μπορούμε να το ξέρουμε; Ίσως η ΣΤΑΖΙ να μήν υπήρξε ποτέ ή μήπως υπηρξε; Ίσως ο Βεελζεβούλ υπάρχει ή μήπως δεν υπάρχει; Αυτό που αξίζει να προσέξουμε είναι την ανάγκη κάποιων να πιστεύουν σε κακές, σκιώδεις οντότητες και να βγάζουν τις ειλικρινείς (ή μη) τους φοβίες πρός μασσόνους, ναζί κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *