Υπάκουσε στα Ένστικτά σου!

Το 90% των μηνυμάτων που μεταδίδονται σήμερα είναι κάπως έτσι:

  • «Υπάκουσε στα ένστικτά σου, βάλε ΑΧΕ και θα πηδήξεις περισσότερες/ους γυναίκες/άνδρες.»
  • «Υπάκουσε στα ένστικτά σου και παίξε ΛΟΤΤΟ. Θα γίνεις πλούσιος.»
  • «Υπάκουσε στα ένστικτά σου, απέρριψε τη λογική που σε περιορίζει να δεις το “υπερβατικό”, και έλα να σου πουλήσω μερικές ουσίες ή ιδεολογίες που θα σε κάνουν να “τη βρεις”».
  • «Υπάκουσε στα ένστικτά σου, δέξου χωρίς αμφιβολία και φιλοσοφία την ύπαρξη ενός  “παγκόσμιου σωτήρα” -ή πολλών- και βάλε με, εμένα, τον αυτόκλητο «αντιπρόσωπο» και «ιερέα» του  να ελέγχω ολόκληρη τη ζωή σου, από την ονοματοδοσία σου μέχρι την ταφή σου, και από την παιδεία σου μέχρι την ιδιοκτησία της γης σου.»
  • «Υπάκουσε στο ένστικτο που ικανοποιείται με ψευτο-μαγείες, και πλήρωσέ με για να σου φέρω πίσω τον/την αγαπημένο/η σου».
  • «Υπάκουσε στα ένστικτά σου και δείρε τον Μετανάστη. Εγώ θα σε στηρίξω και έτσι θα ικανοποιήσω τα ξενοφοβικά σου συμπλέγματα, οπότε θα με ψηφίσεις και θα με κάνεις βουλευτή, για να τα αρπάζω καλύτερα και να κάνω μεγαλύτερο γάμο με την “μπουμπούκα” μου».

memebrain4 (2)Έτσι δεν είναι ο σκατόκοσμος στον οποίο ζείτε σήμερα;

Σε μια κοινωνία ζαλισμένη, πολιορκημένη από χιλιάδες εμπορικά-θρησκευτικά-μεταφυσικά-καταναλωτικά-κοινωνικά memes, οι άνθρωποι που σκέφτονται και χαράζουν δικές τους πορείες και στρατηγικές είναι επικίνδυνοι, παράγοντες αστάθειας, και μάλλον δεν τους θέλει κανείς…

Για αυτό το λόγο, μας προτρέπουν καθημερινά προς αυτά που μας κάνουν προβλέψιμους, άρα και εύκολα ελεγχόμενους και εκμεταλλεύσιμους:

Στα ένστικτα, στις συνήθειες, στις εύκολες απολαύσεις…

 

Αντισταθείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *