Αρχική » Κανόνες λειτουργίας του Antidogma.gr

Κανόνες λειτουργίας του Antidogma.gr

nodogma -2Οι ακόλουθοι κανόνες λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στον ιστοτόπο του antidogma.gr.

Όταν δημιουργήθηκε το Antidogma.gr, θεωρήσαμε ότι ανάλογοι κανόνες δεν ήταν απαραίτητοι.
Όμως, η εμπειρία μας έδειξε ότι αν δεν βάζαμε κάποια αυστηρά όρια, δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε την άποψη κανενός από τις διάφορες επιθέσεις, ούτε να αμυνθούμε απέναντι σε όλους εκείνους που θέλουν να διαβάλλουν προσπάθειες σαν το Antidogma.gr.
Θέλουμε να έχετε υπόψη σας ότι οι ακόλουθοι κανόνες ισχύουν μόνο για την προστασία σας, ώστε κανείς να μην έχει δικαίωμα να σας επιτεθεί, ούτε να μπορεί με διάφορους τρόπους να μειώσει εσάς και τις απόψεις σας.

Θα σας παρακαλέσουμε να αποδεχτείτε πλήρως τους ακόλουθους κανόνες πριν συνεχίσετε τη συμμετοχή σας.
H εγγραφή και η συμμετοχή σας στις σελίδες και υποσελίδες του antidogma.gr, σημαίνει την πλήρη αποδοχή τους.

Γενικοί κανόνες για τα κείμενα:

 • Η πρώτη σας δημοσιεύση θα πρέπει να εγκριθεί από κάποιον διαχειριστή πριν αναρτηθεί. Αυτό είναι ένα αναγκαστικό μέτρο που παίρνουμε για να αποθαρρύνουμε εκείνους που δεν έχουν σκοπό να δημοσιεύσουν κάποια σοβαρή άποψη, αλλά απλώς να προκαλέσουν.
 • Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greeklish.
 • Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του κειμένου αλλά ούτε και το περιεχόμενό του.
 • Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες ή τις παρεχόμενες δυνατότητες που σας δίνει ο editor του antidogma.gr.
 • Τα κεφαλαία είναι κουραστικά για αυτόν που διαβάζει το κείμενό σας. Γενικότερα όμως ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι “φωνάζετε”, οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
 • Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε κατηγορίες, των οποίων η θεματολογία (τίτλος – περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο του κειμένου σας .
 • Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες.
 • Αν διαπιστώσετε ότι ένα κείμενο βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε κάποιον συντονιστή προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην ορθή κατηγορία. Η τελική απόφαση σε ποια κατηγορία ανήκει κάποιο κείμενο λαμβάνεται από τους συντονιστές του antidogma.gr.
 • Δεν επιτρέπονται διαφημίσεις χωρίς τη συναίνεση των διαχειριστών.

Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι,  λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήστε την «Αναζήτηση» του antidogma.gr. Επίσης, αναζητήστε τις απαντήσεις στο φόρουμ. (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα).
 • Το Antidogma.gr διαθέτει forum στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω online συζητήσεων ή και μέσω προσωπικού μήνυματος (PM).
 • Μην “απαιτείτε”, αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
 • Θυμηθείτε πως οι υπόλοιποι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σας ή, απλά, οι αναγνώστες της ερώτησής σας να μην τη γνωρίζουν ή να μην θέλουν να σχολιάσουν το κείμενό σας.
 • Ελέγξτε το κείμενό σας,  αφού το ανεβάσετε, για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του. Μην κάνετε συμπληρωματικές δημοσιεύσεις. Για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Edit» για να διορθώσετε τα κείμενά σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο κείμενο.
 • Όταν απαντάμε σε ένα κείμενο χρησιμοποιούμε το ενσωματωμένο σύστημα των σχολίων. Προσοχή: Μπορείτε να απαντήσετε σε κάποιο μεμονωμένο σχόλιο πατώντας την επιλογή «Reply» που βρίσκεται από κάτω του και η απάντησή σας θα εμφανιστεί εκεί. Έτσι δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση το προηγούμενο κείμενο.
 • Τα κείμενα των μελών εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
 • Φροντίστε να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους για όσα υποστηρίζετε.

Υποχρεώσεις των συμμετεχόντων στο Antidogma.gr:

 • Απαγορεύεται ρητά η δυσφήμιση φυσικών ή νομικών προσώπων. Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, οι διαχειριστές του antidogma.gr διατηρούν το δικαίωμα της διαγραφής των κειμένων από το antidogma.gr.
 • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, αναφέρετε οπωσδήποτε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του.
 • Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Η τυχόν παραβίαση των παρακάτω θα συνεπάγεται τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο antidogma.gr του συγκεκριμένο χρήστη (ban):

 • Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
 • H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα (trolling).
 • Απαγορεύεται η χρήση λέξεων και φράσεων που προσβάλουν άλλα πρόσωπα.
 • Απαγορεύεται το spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος μεμονωμένα ή κατ’ επανάληψη) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα.
 • Απαγορεύονται μηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.)

Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του και άλλες προσωπικές πληροφορίες σε κάθε κείμενο που δημοσιεύει στο antidogma.gr.
Συμφωνείτε ότι οι διαχειριστές του Αντιδόγματος έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώνουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.
Εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του forum.
Οι moderators διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ’ ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο κείμενο.
Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή κειμένου ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους συντονιστές ή στους διαχειριστές και όχι με δημιουργία νέου κειμένου.
Τα θέματα που θα δημιουργούνται για αυτό το σκοπό θα διαγράφονται.
Η διεύθυνση IP καταγράφεται και η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών username δεν επιτρέπεται.
Τυχόν παραβάτες του κανόνα θα διαγράφονται από το αρχείο μελών και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο antidogma.gr (ban).
Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση των διαχειριστών) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο antidogma.gr (ban).

Ως χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.
Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας.
Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων άλλων μελών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, τότε η διαχείριση έχει δικαίωμα διαγραφής των σχετικών κειμένων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.
Η email διεύθυνση σας μπορεί να παραμείνει κρυφή από τα υπόλοιπα μέλη αν το επιθυμείτε. Μπορείτε να το καθορίσετε στα preferences του λογαριασμού σας, αν θα φαίνεται δημόσια ή όχι.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση στο Antidogma.gr δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός, αλλά παραχωρείται με σκοπό το όφελος όλων. Σεβαστείτε την.


2 Σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *